Acne

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag
10:00 – 18:00


Dinsdag en donderdag
10:00 – 14:00

Over acne

Acne heeft niet alleen fysieke manifestaties van papels, puisten en comedonen, maar deze huidziekte kan ook emotionele en psychologische gevolgen hebben voor.
Vroegtijdige en intensieve behandeling is daarom aan te bevelen. Acne treft over het algemeen delen van de huid die dichtbevolkt zijn met talgzakjes; inclusief het gezicht, het bovenste deel van de borst en de rug. Er zijn veel oorzaken van acne, met als belangrijkste oorzaak hormonale schommelingen waarbij overtollig talg wordt geproduceerd en wanneer vermengd met overtollige huidcellen, de haarzakjes blokkeren en comedonen (puistjes) vormen. Andere verzwarende factoren zijn onder meer het gebruik van onjuiste huidverzorgingsproducten (vooral die met emulgatoren), make-up en primers van slechte kwaliteit, dieet, sommige medicijnen, blootstelling aan UV en spijsverteringsstoornissen.

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel en ontstaat door verschillende factoren: 

  • talgklieren gaan meer talg produceren (door hormonen)
  • poriën raken verstopt, er ontstaan talgophopingen (mee eters) 
  • verdikte hoornlaag met dode huidcellen, hierdoor worden de poriën verder afgesloten 
  • aanwezigheid van bacteriën in talgklieren veroorzaken ontstekingen (puistjes)

INFORMATIE

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies over deze huidaandoening? Heeft u last van acne of klachten die erop lijken? Neem dan contact met mij op. U bent van harte welkom voor een intakegesprek. Hierin worden uw klachten besproken en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Acne
Average rating:  
 2 reviews
 by Dewi
Super geholpen

Marie-Louise heeft me super geholpen met mijn acne. Ik had best wel last van acne op mijn gezicht en rug en de resultaten zijn fantastisch. Onderhand zijn zelfs de littekens een stuk verminderd.

 by Maartje
Ben heel tevreden!

Marie-Louise heeft me super geholpen met mijn acne.