Roodheid gelaat

Home » Diensten » Huidproblemen » Roodheid gelaat

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag
10:00 – 18:00


Dinsdag en donderdag
10:00 – 14:00

Over roodheid in het gelaat

Roodheid in het gelaat kan ontstaan door verwijde bloedvaatjes. Normaal gesproken kan een bloedvaatjes zich verwijden (bij warmte) en vernauwen (bij kou). Door verschillende factoren kan deze functie afnemen en de bloedvaatjes verwijd blijven, wat cosmetisch storend kan zijn. Verwijde bloedvaatjes zijn er in allerlei vormen en hebben verschillende benamingen, zoals teleangiectasien, couperose, spinneavi, spider naevi of spinnetje. Verwijde bloedvaatjes treden meestal op in het gezicht, ter plaatse van de wangen, neus en kin. Er hoeft niet altijd een directe oorzaak aanwezig te zijn voor het ontstaan van verwijde bloedvaatjes, soms is sprake van aanleg. Overmatige blootstelling aan de zon, overmatig gebruik van de sauna en bepaalde medicatie kunnen de symptomen ontwikkelen of verergeren.

ROSACEA

Rosacea is een aandoening van de huid, die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht. Met name de wangen en neus kunnen felrood van kleur zijn. Daarnaast kunnen verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes aanwezig zijn. Het huidbeeld kan erg lijken op acne/jeugdpuistjes. Rosacea ontstaat in tegenstelling tot jeugdpuistjes meestal pas na het 30e jaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak van rosacea is niet bekend. Er zijn een aantal factoren die de ernst van de huidaandoeningen kunnen beïnvloeden zoals warmte, zonlicht, cosmetica en medicijnen. Het eten van gekruid voedsel en het gebruik van alcohol kan ook zorgen voor vaatverwijding, waardoor de roodheid in het gezicht (tijdelijk) kan toenemen.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. U bent van harte welkom voor een intakegesprek. Hierin worden uw klachten besproken en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Roodheid gelaat
Average rating:  
 1 reviews
 by Katinka
Een dikke 10!

Ik ben bij Marie-Louise terecht gekomen met een huidprobleem nadat ik bij vele andere ben geweest. Niemand kon me verder helpen, maar Marie-Louise wel, en met een fantastisch resultaat! Ik ben haar enorm dankbaar. Ze werkt echt samen met jou naar de beste oplossing voor op de lange termijn. Ze neemt echt de tijd voor je en ze is zeer professioneel en lief tegelijk. Ik raad het iedereen aan om hier in behandeling te gaan!