Overbeharing/ongewenste haargroei

Home » Diensten » Huidproblemen » Overbeharing/ongewenste haargroei

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag
10:00 – 18:00


Dinsdag en donderdag
10:00 – 14:00

Over ongewenste haargroei

Wist u dat ongewenste haargroei één van de meest verborgen gebleven problemen van deze tijd is? Ongewenste haargroei kent verschillende vormen.

In medische termen wordt onderscheid gemaakt in hirsutisme en hypertrichose. Ook kan er sprake zijn van ongewenste haargroei zonder medische oorzaak

HIRSUTISME

Dit is overmatige haargroei bij vrouwen volgens een mannelijk beharingpatroon. Er groeien dan donkere en stugge haren op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen deze haren ontwikkelen en vrouwe gewoonlijk donshaar hebben. den bijvoorbeeld aan beharing in het gezicht, borst, rug, bovenbenen en laag op de buik.

HYPERTRICHOSE

Haargroei kan ook toegenomen zijn op plaatsen waar van nature al enige haargroei is, zoals op de armen en benen. De haren kunnen fijn van structuur zijn, maar in aantal toenemen en langer groeien. Bij deze vorm van overmatige haargroei kan sprake zijn van hypertrichose. Het ontstaan van hypertrichose is veelal erfelijk bepaald, maar kent ook andere oorzaken zoals bepaalde geneesmiddelen. Hypertrichose ontstaat meestal in de puberteit.

INFORMATIE

Als ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie ‘Ontharingstechnieken’ heb ik de juiste kwalificaties om ongewenste haargroei veilig en goed te behandelen. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. U bent van harte welkom voor een intakegesprek. Hierin worden uw klachten besproken en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Overbeharing/ongewenste haargroei
Average rating:  
 2 reviews
 by Paulina

Vanaf de eerste afspraak heb goede ervaring bij Studio Marie-Louise. Marie-Louise is super klantvriendelijk. Professionele begeleiding en een goede prijs.

 by Anouk
Hirsutisme

Al bij de intake voelde ik dat Marie-Louise mij snapte, ze begreep duidelijk de emotie die erachter zit.

Alle reden om de eerste behandeling snel in te plannen. Meteen daarna zag ik al verschil! En met de behandelingen die volgden werd het resultaat alleen maar beter. Fantastisch. Ook de bijvangst was geweldig: puistjes en ontstekingen verdwenen.