Huidproblemen

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag
10:00 – 18:00


Dinsdag en donderdag
10:00 – 14:00

Over pigmentvlekken

Wanneer opeenhoping van pigment in de huid aanwezig is ontstaan pigmentvlekken. Een toename van pigment, ook wel melanine genoemd, wordt een hyperpigmentatie genoemd. De huid bestaat uit verschillende lagen. Wanneer het pigment zich ophoopt in de bovenste huidlaag, zijn de pigmentvlekken meestal bruin tot zwart van kleur. Wanneer het pigment dieper in de huid ligt, zijn de pigmentvlekken meestal meer wat blauw/grijs van kleur. Hyperpigmentaties kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals blootstelling aan UV-straling, hormonen, erfelijkheid of bijvoorbeeld na een wond of een ontsteking in de huid.

Afhankelijk van de oorzaak van de pigmentophoping, zijn er verschillende soorten hyperpigmentaties bekend: 

  • Lentigo solaris (ouderdomsvlekken/zonnevlekken): ontstaan door blootstelling aan zonlicht. De pigmentvlekken zijn meestal aanwezig op de handen, decolleté, benen en het gezicht (zonbeschenen delen) 
  • Melasma (zwangerschapsmasker): deze vorm van hyperpigmentatie wordt veel gezien bij vrouwen tijdens de zwangerschap. Melasma kan ook ontstaan door het gebruik van de pil. Onder invloed van hormonen in combinatie met zonlicht ontstaat een donkere verkleuring in het gezicht en eventueel de nek/hals. 
  • Post inflammatoire hyperpigmenatie: deze vorm van hyperpigmentatie treedt op na huidbeschadigingen, zoals acne, onstekingen, infecties en Verschillende pigmentvlekkenwondjes.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie over pigmentvlekken of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. U bent van harte welkom voor een intakegesprek. Hierin worden uw klachten besproken en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.