Waarom kan je gezicht geen dag zonder een crème?

 

 

Je gebruikt dagelijks huidverzorgingsproducten op je gezicht, maar als je een dag niets op je gezicht gebruikt, laat je gezicht dat zeker weten.

Je gebruikt nauwelijks huidverzorgingsproducten op je lichaam. Je lichaam kan wel dagen zonder verzorging en zal niet protesteren.

Op de onderstaande foto laten we zien waarom. Deze twee huidfoto’s (gemaakt met een huidcamera) zijn van een persoon. Op de huidfoto van het gezicht is er geen huidbarrière meer. Op de huidfoto van de arm kunnen we de huidbarrière duidelijk zien. De huidbarrière kan het overmatige vochtverlies voorkomen. Dat is de reden waarom het lichaam dagen zonder verzorging kan.

Wil je weten of je gezicht een huidbarrière heeft? Stop dan één dag met het gebruik van je verzorgingsproducten. Wordt je gezicht droog of trekkerig dan is het tijd om je huidbarrière te laten controleren bij onze dermavidualisten.

Wil je ook weten hoe je je huidbarrière kan herstellen? Klik hier voor meer informatie ‘hoe dermaviduals je huidbarrière herstelt’.