Diverse behandelingen

Vormen van overbeharing

Behandeling in Schiedam

Er zijn twee soorten van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd. Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is.

Hypertrichose - Hirsutisme


Hypertrichose is overbeharing volgens het vrouwelijk beharingspatroon op plaatsen waarvan van nature al enige haargroei is. Haren in het gezicht worden dikker en donkerder en ook op de armen kunnen de haren langer worden en in aantal toenemen. Bovenbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose kan aangeboren zijn of later ontstaan door uiteenlopende oorzaken. Hypertrichose komt zowel bij mannen als vrouwen voor.

Hirsutisme is een vorm van overbeharing volgens het mannelijk patroon bewaringspatroon. Bij vrouwen groeit dan haar op plekken waar alleen bij mannen zich haren ontwikkelen. Denk bovenlip.kin, hals, bakkebaarden, borst en buikharen. De oorzaak is een harmoniale stoornis die eventueel in combinatie met medicatie behandeld kan worden.

Van hirsutisme spreken we als bij vrouwen haargroei optreedt op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek.

Ook op de armen en benen is de haargroei sterker en zijn de haren wat dikker. Een licht vorm van hirsutisme bij vrouwen is normaal, zeker na de overgang. Vrijwel alle oudere vrouwen moeten hun 'snor' scheren en krijgen haartjes op de kin.

Overbeharing zonder duidelijke oorzaak

90% van de overbeharing bij vrouwen ontstaat door een plaatselijke overgevoeligheid van de haarzakjes voor mannelijke hormonen en kan goed behandeld worden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over mijn specialistische behandelingen bij overbeharing of een huiddiagnose en een persoonlijk advies voor jouw huid? Neem dan contact met mij op.


Boek je behandeling tegen overbeharing

Heb je "last" van overbeharing? Laat je overbeharing behandelen. Boek nu een behandeling en als huidspecialiste geef ik je na een intake en huidanalyse een persoonlijk advies voor de beste behandeling van jouw huid.

Laat nu je overbeharing verwijderen