010-4734544 info@mlbeauty.nl
Diverse behandelingen

Steelwratjes

Behandeling in Schiedam

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd , zijn goedaardige bindweefsel-aanhangseltjes van de huid. Ze komen vaak voor in de hals , de oksels of de liezen, maar kunnen ook op andere plaatsen van het lichaam ontstaan. Fibronen zijn vaak huidkleurig of een beetje bruinig van kleur en voelen zacht aan. ze komen zowel alleen als in groepjes bij elkaar voor en zijn per stuk meestel slechts enkele millimeters groot, hoewel ze zelfs 2-3 cm kunnen worden.

Verwijderen van Steelwratjes

Het verwijderen van ontsierende huidaandoeningen middels coagulatie. Wat is coagulatie? Hieronder verstaan we het bewerken van de huid met een klein naaldje dat warm wordt. Hiermee worden de ontsierende plakjes op de huid weggebrand.

Over het algemeen is deze verwijderingsmethode goed te verdagen zonder het gebruik van een verdoving. Eventuele pijn kun je voorkomen door bij de huisarts een tube verdoving crème te bestellen. Een halfuur voordat de behandeling plaatsvindt, breng je een dikke laag crème aan op de te behandelen plekjes. Je kunt dit afdekken met plasticfolie.

Hoe ontstaan steelwratjes?

Het is vooralsnog onduidelijk hoe ze precies ontstaan, maar Wrijving van de huid lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn. Steelwratjes vormen zich namelijk vooral op plekken waar wrijving van de huid het meest frequent is, namelijk de huidplooien van het halsgebied, de oksel, de oogleden, de romp en de liezen. Steelwratjes ontstaan tevens op plaatsen waar de huid veelvoudig tegenkleding aan wordt gewreven.

Logischerwijs wordt het risico op het krijgen van steelwratjes hoger naarmate je meer huidplooien hebt. Zoals wanneer je ouder wordt of overgewicht ontwikkeld, wat hierdoor beide risicofactoren zijn. Hormonale veranderingen lijken ook een rol te spelen, aangezien steelwratjes (met name in de hals) vaak toenemen tijdens de zwangerschap en er vaak niet meer steelwratjes ontstaan zodra vrouwen in de overgang zijn geweest.

Steelwratjes zijn niet besmettelijk!

Steelwratjes zijn gerelateerd aan tal van aandoeningen, zoals het metabolisch syndroom, insulineresistentie en diabetes, darmpoliepen, atherosclerose, de ziekte van Crohn en het human papillomavirus, maar causale verbanden hiertussen zijn niet aangetoond.

Steelwratjes weg laten halen

In sommige gevallen vallen steelwratjes (waarschijnlijk ook door wrijving) na een tijdje van de huid, maar de meeste blijven bestaan zodra ze zich eenmaal gevormd hebben. ze vormen geen bedreiging voor de gezondheid, waardoor er medisch gezien dus geen reden is om ze te behandelen of verwijderen. Maar ja, cosmetische storend zijn ze natuurlijk wél, vooral op plaatsen waar ze goed zichtbaar zijn zoals de oogleden en de hals. Daarnaast kunnen ze soms ook behoorlijk irriteren bij het maken van bewegingen.

Informatief gesprek

Omdat geen enkel huid hetzelfde is, start ik de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin ik de huid allereerst grondig inspecteer. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten.

Laat nu je steelwratjes verwijderen

Heb je steelwratjes en wil je die laten verwijderen? Boek dan nu een afspraak in de schoonheidssalon. Na de intake kan ik voor jou de benodigde behandeling(en) reserveren.

Ja, ik wil mij steelwratjes laten verwijderen!