Verouderde, beschadigde huid

Verouderde, beschadigde huid

Een slappere huid van het gezicht en het lichaam kan verschillende oorzaken hebben. Hoe snel uw huid veroudert en hoe snel hij dus minder stevig wordt, is voor 20% te wijten aan genetische factoren, maar voor een veel groter deel (80%) aan invloeden van buitenaf.

Huidveroudering is natuurlijk proces. Naarmate men ouder wordt, wordt de huid dunner, neemt de stevigheid af en ontstaan kleurverschillen in de huid. Het gevolg is dat er verslapping, lijntjes/rimpels en pigmentvlekken optreden. Omdat de talgproductie afneemt, is er meestal sprake van een drogere huid. Daarnaast wordt de celdeling trager, waardoor een grovere huidstructuur ontstaat en de huidteint valer wordt. Ook kunnen er huidoneffenheden optreden zoals ouderdoms-, en steelwratjes.

Een goede huidconditie is van groot belang. De huid vervult belangrijke functies voor het lichaam, zoals bescherming tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf. De conditie van de huid kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zowel van binnenuit als van buitenaf. Een aantal belangrijke factoren zijn:

  • Het natuurlijk verouderingsproces
  • Roken
  • Ongezonde voeding, veel suikers
  • Medicijngebruik
  • UV-straling
  • Blootstelling aan zonlicht
  • Door de gaandeweg kleiner wordende schedel

ZIE ER WEER JAREN JONGER UIT!

Een verouderde huid gaat met meer gepaard dan alleen rimpels. Poriën worden duidelijker zichtbaar, de huid wordt dunner, contouren van het gezicht. En het gezicht verliest haar natuurlijke glans. Wie op tijd begint met goede huidverzorging vertraagt de veroudering van de huid. Heeft u een huid die al verouderd en verslapt is? Dan kan ik u helpen met een aantal intensieve behandelingen, zodat u weer jaren jonger lijkt!

INFORMATIE

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. 

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
Ik kijk ook goed naar de huid en stel aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.