Acne

Acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Het kenmerkt zich door talgophopingen in de huid die kunnen ontsteken. Acne kan voorkomen op het gezicht, maar ook op de rug, het decolleté of andere plekken van het lichaam. Er bestaan verschillende vormen van acne. Zo kunt u last hebben van veel verstoppingen die niet ontsteken, zoals comedonen (mee-eters). Maar u kunt ook last hebben van grote ontstekingen die pijnlijk zijn en littekens achter kunnen laten. Om te voorkomen dat acne blijvende schade in de huid achterlaat zijn behandelingen zo vroeg mogelijk te adviseren.

HOE ONTSTAAT ACNE

De huid kan bijvoorbeeld teveel talg aanmaken, waardoor poriën verstopt raken en kunnen ontsteken. Ook kan de huid verdikt zijn, waardoor de dode huidcellen niet goed afschilferen. De talg die aangemaakt wordt kan de huid niet makkelijk uit en hoopt zich op in de porie. Dit kan leiden tot een ontsteking. Het ontstaan van acne kan beïnvloed worden door genetische factoren, hormonale factoren, stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid.

ACNE BEHANDELEN

Er zijn meerdere behandelingen mogelijk om zowel overmatig acne te voorkomen, aanwezige acne te behandelen en eventuele schade (littekens) na acne te verminderen.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies over deze huidaandoening? Neem dan contact met mij op. 

PERSOONLIJKE INTAKE

Studio Marie-Louise voor advies en behandeling van acne en acne littekens. Heeft u last van acne of klachten die erop lijken? U bent van harte welkom voor een Intakegesprek. Hierin worden uw klachten besproken en wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
Klik voor het inplannen op onderstaande button. U zit nergens aan vast: na het gesprek heeft u de keuze met de behandeling te starten.