Overbeharing/ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei

Wist u dat ongewenste haargroei één van de meest verborgen gebleven problemen van deze tijd is? Ongewenste haargroei kent verschillende vormen.

WAT IS OVERBEHARING?

Overbeharing ie een afwijking waarbij te veel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts dunne haren zitten. De termen hirsutisme en hypertrichose (vertaling: overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

In medische termen wordt onderscheid gemaakt in hirsutisme en hypertrichose. Ook kan er sprake zijn van ongewenste haargroei zonder medische oorzaak

HIRSUTISME

Dit is overmatige haargroei bij vrouwen volgens een mannelijk beharingpatroon. Er groeien dan donkere en stugge haren op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen deze haren ontwikkelen en vrouwe gewoonlijk donshaar hebben. den bijvoorbeeld aan beharing in het gezicht, borst, rug, bovenbenen en laag op de buik.

HYPERTRICHOSE

Haargroei kan ook toegenomen zijn op plaatsen waar van nature al enige haargroei is, zoals op de armen en benen. De haren kunnen fijn van structuur zijn, maar in aantal toenemen en langer groeien. Bij deze vorm van overmatige haargroei kan sprake zijn van hypertrichose. Het ontstaan van hypertrichose is veelal erfelijk bepaald, maar kent ook andere oorzaken zoals bepaalde geneesmiddelen. Hypertrichose ontstaat meestal in de puberteit.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op.

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
Ik kijk ook goed naar de huid en stel aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.