Huidoneffenheden

Bultjes en andere oneffenheden

Bijna iedereen heeft last van een vorm van huidoneffenheid. De bekendste vormen zijn ouderdomswratten, steelwratten, gerstekorrels en dermasotis papulosa nigra. Dermasotis Papulosa Nigra zijn kleine bruine tot zwarte vormseltjes die vooral voorkomen bij mensen met een donkere huid. Huidoneffenheden komen ongevraagd en komen meestal voor in het gezicht, hals, decolleté, oksels en onder de borsten. Mensen ervaren dit soort huidoneffenheden vaak als lelijk en belasting. Heeft u er ook last van en wilt u hier iets aan laten doen? Studio Marie-Louise Schiedam kan deze huidoneffenheden zeer eenvoudig en snel voor u verwijderen.

HOE ONTSTAAN HUIDONEFFENHEDEN?

Het is vaak niet bekend hoe bepaalde huidoneffenheden ontstaan. Met name over het ontstaan van steelwratjes en ouderdomswratten tast men nog in het duister. Genetische aanleg, leeftijd, hormonen, schuring van kleding, overgewicht, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kunnen een rol kunnen spelen bij het ontstaan van steelwratjes.

STEELWRATJES

Steelwratjes zijn goedaardige huidaanhangsels die ook wel fibromen worden genoemd. Deze komen meestal voor in de hals en in lichaamsplooien zoals de oksels en liezen. Er zijn verschillende vormen van steekwratjes, namelijk plat of gesteeld, licht of donker van kleur. Dermatosis Papulosa Nigra: steelwratjes in het gelaat bij donkere huidtypes.

OUDERDOMSWRATJES

Deze goedaardige wratachtige plekjes worden ook wel verruca seborhoica genoemd. Meestal is er sprake van verheven plekjes die geel-bruin, grijs of donderbruin/zwart van kleur zijn. een exacte oorzaak voor het ontstaan van de ouderdomswratjes is niet bekend, echter kan veelvoudig blootstelling aan de zon leiden tot het ontstaan van deze huidoneffenheden. De voorkeurslocaties zijn dan ook zonbeschenen delen, zoals het gezicht en het decolleté.

GERSTEKORREL

Gerstekorrels zijn witte bultjes onder de huid, die lijken op puistjes. die huidoneffenheden worden ook wel millic genoemd. Door een opeenhoping van dode huidcellen en talg ontstaan er verharde propjes onder de huid die niet uitgedrukt kunnen zoals een puistje. Gerstekorrels ontstaan in het gebied rondom de ogen.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie over deze huidoneffenheden of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. 

PERSOONLIJKE INTAKE

De eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. Tijdens de eerste afspraak, de intake, neem ik uw gegevens en relevante medische geschiedenis met u door. Hierbij kijk ik of er misschien sprake is van (relatieve) contra-indicatie, waardoor een behandeling mogelijk geen optie is.
Ik kijk ook goed naar de huid en stel aan de hand van deze huidanalyse vervolgens een individueel behandelplan op. U krijgt informatie over de behandeling en een advies mee.