Acne therapie

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag
10:00 – 18.00


Dinsdag en donderdag
10:00 – 14.00

Over de therapie

Acnetherapie omvat verschillende behandelmogelijkheden om de onzuivere en vette huid te verbeteren. Het doel is om puistjes, meeëters en eventuele restlittekens te verminderen. 

Vaak worden een of meerdere van de volgende behandelmethodes gecombineerd om het beste resultaat te behalen:

 • Dieptereiniging
 • Peelingen
 • Productadvies
 • Thuisadviezen

WAT IS ACNE ?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel en ontstaat door verschillende factoren:

 • Talgklieren gaan meer talg produceren (door hormonen) 
 • Poriën raken verstopt, er ontstaan talgophopingen (mee eters) 
 • Verdikte hoornlaag met dode huidcellen, hierdoor worden de poriën verder afgesloten 
 • Aanwezigheid van bacteriën in talgklieren veroorzaken ontstekingen (puistjes)

OVER DE BEHANDELING

Veel mensen hebben zelfs na de puberteit nog last van acne en de littekens die acne veroorzaakt. De huid kan mee-eters, ontsierende rode vlekken of ontstekingen hebben. Bij de meeste mensen verdwijnen deze onzuiverheden ook niet zomaar en laten ze doorgaans littekens achter.

Een acne behandeling is gericht op het in balans brengen van de huid, het hydrateren, het remmen van ontstekingen en het reduceren van de talgproductie. Soms is het gebruik van aanvullende of ondersteunende producten en medicatie noodzakelijk om acne te behandelen.

ADVIES/ZELFMANAGEMENT

 • Was de huid met lauw water en zo min mogelijk zeep. Dep de huid droog, wrijven irriteert de huid;
 • Gebruik geen make-up op oliebasis maar op mineraalbasis;
 • Blijf zoveel mogelijk van de onzuiverheden af, uitdrukken van laesies kan littekens of nieuwe puistjes veroorzaken;
 • De huid beschermen tegen de zon, dit is vooral belangrijk na een peeling, microdermabrasie, laserbehandeling of littekentherapie. Hiervoor adviseer ik de zonnebrandcrème van Dermaviduals, met een hoge SPF beschermingsfactor en geschikt voor een acne huid. Breng de crème een half uur voor het zonnen aan en herhaal dit om de twee uur.

De acne zal niet zomaar verdwijnen wanneer een behandeling wordt gestart, het kan twee tot drie maanden duren voordat de huid rustiger zal worden. Zelfmanagement is hierdoor van groot belang met gebruik van de juiste producten. Studio Marie-Louise adviseert de hoogwaardige producten van Dermaviduals. Alle producten van Dermaviduals zijn vrij van parfum, minerale oliën, conserveringsmiddelen, siliconen, emulgatoren en dierlijke ingrediënten (vegan).

INFORMATIE

Wist u dat acne behandelingen door de meeste zorgverzekeringen (deels) vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Wilt u meer informatie over deze behandeling of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. 

PERSOONLIJK INTAKE

Als u interesse heeft in een behandeling, nodig ik u graag uit voor een vrijblijvend (zonder kosten) Intakegesprek! Tijdens dit gesprek bepaal ik uw wensen en mogelijkheden. U zit nergens aan vast: na het gesprek heeft u de keuze met de behandeling te starten.