Diverse behandelingen

Overbeharing

Wat is overbeharing?

Overbeharing ie een afwijking waarbij te veel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts dunne haren zitten. De termen hirsutisme en hypertrichose (vertaling: overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht.

Permanente verwijdering van ongewenste haargroei

Studio Marie-Louise in Schiedam verwijdert ongewenste haargroei permanent. Iedereen met overbeharing kan terecht bij mij als speciaal getrainde huidspecialist. Met IPL of door elektrisch ontharen verwijder ik overtollige lichaamsbeharing. De behandelingen worden door veel verzekeraars vergoed. Klik hier om te kijken of jouw verzekeraar dit ook vergoed.

Soorten van overbeharing

Er bestaan twee vormen van overbeharing:

  • Hirsutisme. Dit is overmatige haargroei bij vrouwen volgens een mannelijk beharingpatroon. Er groeien dan donkere en stugge haren op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen deze haren ontwikkelen en vrouwe gewoonlijk donshaar hebben. den bijvoorbeeld aan beharing in het gezicht, borst, rug, bovenbenen en laag op de buik.
  • Hypertrichose. Je hebt dan een sterke haargroei in vergelijking met anderen van hetzelfde ras en leeftijd. De haargroei neemt toe op plaatsen die normaal licht behaard zijn.

Overigens bestaat er geen absolute grens tussen normale beharing en overbeharing. Of er sprake is van overbeharing is dus ook een persoonlijk opvatting.

IPL ontharing

Ik werk in de studio met de plasmalire. De laserstralen verwarmen het haarzakje waarna de haarfollikel wordt vernietigd. Doordat deze methode haren in de groeifase verwijdert zijn er altijd meerdere behandelingen nodig voor een goed eindresultaat. IPL ontharing heeft wetenschappelijk bewezen blijvend resultaat te leveren.

Elektrisch ontharen

Ook met elektrisch ontharen word overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet gehardst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkel maanden tot 1 à 2 jaar.

Passende behandeling bij definitief ontharen

Natuurlijk wordt ook bij definitief ontharen de behandeling geheel afgestemd op jouw situatie. Na een persoonlijke intake adviseer ik je de behandeling die het beste aansluit. Ook geeft ik altijd advies voor een goede huidverzorging gedurende de behandelingen.

Boek nu je behandeling tegen overbeharing

Wil je van je overbeharing af? Boek dan nu een behandeling in mijn parktijk voor huidverbetering en definitief ontharen. Als huidspecialist ben ik speciaal getraind en ontharingstechnieken, en sta hiervoor bij bij de ANBOS geregistreerd.

Ja, ik wil van mijn ongewenste haartjes af