Diverse behandelingen

IPL ontharen

Veilig definitief ontharen met Plasmalite™

Stel je een voor: oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn hoef je nooit meer bij te houden. Ontharingmethodes die slechts tijdelijk effect hebben en steeds herhaald moeten worden: je hebt ze niet meer nodig. van dit tijdrovende gedoe met scheerapparaten en crèmes ben je voorgoed verlost. En pijnlijke methodes, zoals harsen en elektrolyse, kun je voortaan negeren. Sterker nog: ook van gevoelige ingegroeide haartjes, stoppeltjes, huidirritaties en ontstekingen hoe je geen last meer te hebben. Te mooi om waar te zijn, denk je? Toch niet:

met plasmalite™ wordt het allemaal werkelijkheid


De nieuwste methode voor ontharen™

Plasmalite™ is een veilige en doeltreffend ontharingssysteem, waarin de voordelen van een laser en van intens pulslicht effectief worden gecombineerd. Plasmalite™ is gebaseerd op de modernste technologie en maakt het mogelijk om overtollige of ongewenste haargroei veilige en effectief te verwijderen. Bijzonder effectief zelfs; met Plasmalite™ kan de haargroei op elk deel van het lichaam voorgoed worden verwijderd. Plasmalite™ is geschikt voor alle huidskleuren en huidtypes en voor vrijwel alle haarkleuren.


Het principe van plasmalite

Selectieve foto-thermolyse is het basisprincipe van Plasmalite™. In het merg van elk haartje bevindt zich het natuurlijke pigment melanine. De behandelkop van het Plasmalite™ systeem geeft lichtbundels af in de vorm van lichtflitsen. Dit licht wordt geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. De temperatuur komt boven de kritische waarde van 70°C uit, wat tot het gewenst effect leidt: het haarzakje sterft af en kan dus geen nieuw haar meer produceren.


Zo werkt een plasmalite™ behandeling

Op de te behandelen huid wordt een laagje verkoelende gel aangebracht. Deze egel geleidt het licht en houdt tevens de huid koel. Het huidgedeelte met gel wordt vervolgens 'belicht', waarbij steeds een korte lichtflits wordt gegeven. Na de behandeling is het verschil niet meteen zichtbaar, maar het effect is onmiskenbaar. na twee tot drie weken zal veel van het behandelde haar verdwenen zijn.Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid van de haargroei en van de plaats waar het zich bevindt. De eerste drie behandelingen hebben het meest zichtbare effect. Voor een blijvend goed resultaat zijn meestal zes tot acht behandelingen nodig. Als specialist zal ik je daarover adviseren. Uiteraard bepaal je zelf na iedere behandeling of je verder wilt gaan of niet. Behandelingen duren overigens niet lang. Het verwijderen van overtollig gezichtshaar bijvoorbeeld, dit vaak niet meer dan een paar minuten.

De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel. Sommigen delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere en kunnen enigszins rood worden of licht opzwellen. Deze kleine ongemakken zullen na een paar uur echter zijn verdwenen.

Zorgvuldige voorbereiding

De Plasmalite™ behandeling wordt door mij gegeven als speciaal opgeleid specialist. Samen met mij vul je eerst het intake formulier in. Het is belangrijk dat je de vragen naar waarheid invult, aangezien de gevoeligheid voor licht per mens verschillend is. Tijdens de behandelperiode mag je niet epileren of harsen, maar scheren is wel toegestaan. Stel je huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of aan een zonnebank.

Vergoeding zorgeverzekeraars

Wist je dat zorgverzekeraars een groot aantal van mijn behandelingen tot wel 100% vergoed? Dit verschilt echter weleer verzekeraar en per polis. Hier lees je daar meer over.

Ik sta bij de ANBOS geregistreerd met de specialisatie "Ontahringstechnieken". Hiervoor doe ik om de drie jaar een verplichte nascholing.

Meer weten?

Wil je precies weten wat Plasmalite™ voor jou jan doen? Neem dan contact met mij op.

Ja, ik wel veilig en definitief ontharen