Diverse behandelingen

Ontharen

behandeling in Schiedam

Om allerlei redenen proberen mensen van bepaalde haargroei af te komen, op hun gezicht of benen, onder hun oksels of waar dan ook. Of ze nu vinden dat dit mooier staat, denken dat dit hygiënischer is, of omdat hun levensovertuiging he dit voorschrijft. Er bestaan vandaag de dag meer methoden da ooit om ongewilde haren tijdelijk of definitief en halt toe te roepen, van klassieke gebruiken als scheren en harsen tot moderne vindingen als laseren en IPL.

Bijna een must

Ongeveer 10% van de Nederlanders heeft last van overbeharing, het verschijnsel dat er op bepaalde plekken van hun lichaam meer en dikkere haren groeien dan normaal gesproken het geval is. Dit kan niet alleen praktische, maar vooral ook emotionele problemen met zich meebrengen. Oorzaken hiervan kunnen liggen in een erfelijke aanleg, maar ook in het gebruik van bepaalde medicijnen, verstoringen in de hormoonspiegel of het lijden aan een bepaalde ziekte. Veel van deze mensen beschouwen het zo'n beetje als bittere noodzaak om zich van hun overtollige haren te ontdoen.

Tegenwoordig lijkt ontharen echter en must voor bijna iedereen. Niet alleen voor mannen die van oudsher hun baard bijwerken of afscheren, maar zeker voor vrouwen. Meer dan 90% van de Nederlandse dames gaat regelmatig aan de slag met scheermes, scheerapparaat, pincet of harsstrip. De oksels, bikinilijn en benen zijn daarbij de gebieden die het vaakst worden onthaard.

Meer weten?

Een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. Lees meer

Stel je eens voor: oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijk hoef je nooit meer bij te houden. Lees meer

Er zijn twee soorten van overbeharing hypertrichose en hirsutisme. Lees meer

Langdurige haarreductie

Het kan vele weken duren voordat een haar weer is teruggegooid. Hoeveel tijd het precies zal kosten, hangt van diverse factoren af en verschilt onder meer per persoon en per lichaamsdeel en hangt uiteraard af van de methode diepe gebruikt. Als je de haar met wortel en al verwijderd, duurt het natuurlijk langer dan als je hem boven het huidoppervlak afscheert.

Ontharingsmethode met o.a. ipl is zelf gericht op het definitief uitschakelen van haren. Dit gebeurt door het vernietigen van de haarpapil. een 100% garantie dat er nooit meer een haar zal terug zal groeien biedt dit overigens niet, ook zal suggereren sommige advertenties wel een anders. Wel zijn dergelijke "permanente" methoden geschikt voor het beteken van een aanzienlijke haarreductie over een periode van meerdere jaren. Zeker als je last hebt van ernstige overbeharing kan een dergelijke behandeling dan ook een aantrekkelijke keuze zijn, die soms zelfs door ziektekostenverzekeraars wordt vergoed.

Meer informatie over overbeharing

Wil je meer informatie over de specialistische behandelmethoden bij overbeharing of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op.

Informatief gesprek

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, start ik de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin ik de huid allereerst grondig inspecteer en een behandeladvies opstel. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten.

Boek nu je behandeling tegen overbeharing

Heb je "last" van overbeharing en wil je dit laten verwijderen? Boek dan nu een behandeling en als huidspecialist geef ik na een intake en huidanalyse een persoonlijk advies voor de beste behandeling voor jou huid.

Ja, behandel mij tegen overbeharing