Ontharingstechnieken

Ontharingstechnieken

Blijvend haartjes verwijderen. Steeds meer vrouwen én mannen kiezen hiervoor. Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van IPL/Laser. Als ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie ‘Ontharingstechnieken’ heb ik de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

HOE WERKT IPL / LASERONTHARING?

Ontharen met IPL/laser zijn methodes voor het verminderen van overbeharing. Tijdens een behandeling met IPL/laser wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het
pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug.
Geheel pijnloos is de behandeling niet, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. De IPL/laser methodes zijn effectief voor het reduceren van haar. Ze zijn niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL/laser. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAARS

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden er moet worden voldaan.

DEFINITIEF ONTHAREN BESTAAT. FEIT OF FABEL?

Zowel een feit als een fabel. Door ontharen met IPL/laser wordt de follikel opgeruimd en die ruimte wordt opgevuld door collageen. Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is, dan is deze ook echt weg, dat is dus een feit.
Het spanningsveld ligt ‘m echter hierin dat je misschien verwacht dat je je leven lang haarvrij bent en dat is een fabel. Haarfollikels bevinden zich in verschillende fasen. De belangrijkste fasen voor ontharen zijn de ‘groeifase’ (anagene fase) en de ‘rustfase’ (telogene fase). De haarfollikels die zich in de groeifase bevinden worden alleen definitief verwijderd, en de haarfollikels in de rustfase blijven ongedeerd.
Aangezien er een groot deel van de haarfollikels zich in de rustfase bevinden, zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een cosmetisch resultaat te bereiken. Er zijn dus altijd nabehandelingen nodig om het behaalde resultaat te behouden.

INFORMATIE

Wilt u meer informatie over blijvend haartjes verwijderen of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op. 

PERSOONLIJK INTAKE

Als u interesse heeft in het het verminderen van overbeharing, nodig ik u graag uit voor een vrijblijvend (zonder kosten) Intakegesprek! Tijdens dit gesprek bepaal ik uw wensen en mogelijkheden. U zit nergens aan vast: na het gesprek heeft u de keuze met de behandeling te starten.