Kun je rimpels voorkomen?

 

gezichtsbehandeling

Kun je rimpels voorkomen?Rimpelloos zouden we door het leven willen gaan. Huidveroudering en rimpels zijn voor veel vrouwen een nachtmerrie. We doen er van alles aan. Regelmatig een goede gezichtsbehandeling, bindweefselmassages, dermabrasie of dermaroller behandelingen. Als het echt te erg wordt kunnen we ook nog naar de injectables arts. Maar waarom krijgt de een ze eerder dan de ander? Tja, dat wordt door je genen bepaald. Vaak kun je aan je moeder wel zo’n beetje zien hoe het je huid zal vergaan in de toekomst. Maar rimpels kunnen ook worden veroorzaakt door de dingen die je zelf doet… Hieronder een overzichtje van de meeste rimpelveroorzakers.

  • Zon – Wees altijd voorzichtig met de zon. Het is zó schadelijk voor je huid. Smeer je in met een hoge factor en herhaal dat regelmatig. Na het zonnebaden verzorgen met aftersun.
  • Roken – Roken veroudert de huid, omdat bepaalde stoffen in de tabak de afbraak van bindweefsel in je huid bevordert. Hierdoor verliest je huid aan elasticiteit en daardoor krijg je sneller rimpels dan een niet-roker.
  • Rietje – Leuk zo’n exotisch cocktailtje door een rietje drinken, toch kun je beter nippen. Als je te vaak iets door een rietje drinkt, veroorzaak je rimpeltjes bij je lippen. Dat komt door de repeterende tuitbeweging die je met je mond maakt.
  • Verwarming – Natuurlijk is het lekker om even de verwarming wat hoger te zetten als je het koud hebt, maar pas op! De warmte droogt je huid uit. En dat kan weer resulteren in rimpels.
  • Zonnebril – Als je toch een handtas bij je hebt, doe er dan ook een zonnebril in. Als je ook maar even met je ogen moet knijpen door (fel) zonlicht, zet ’m dan op. Het knijpen van je ogen kan voor heel wat rimpeltjes rondom je ogen zorgen. Let er trouwens eens op hoe vaak je met je ogen knijpt. Misschien doe je dat vaker dan je je bewust bent.
  • Kauwgom – Ben jij van de frisse adem en heb je voortdurend een kauwgompje in je mond? Volgens deskundigen kun je dan beter overstappen op het af en toe spoelen met mondwater. Bij het kauwen van je kauwgom vindt er veel spieractiviteit plaats in je wangspieren. Hierdoor wordt het collageen in je huid afgebroken.
  • Steunen op je handen – Je kent het wel: je zit aan tafel en je steunt je gezicht op je hand… Als je dit regelmatig doet, kun je juist op de plek waar je hand op je gezicht steunt rimpels veroorzaken. Door de druk van je hand kun je namelijk op die plek het collageen in je huid afbreken. En dan krijg je…juist ja: rimpels!
  • Slapen – Op je zij slapen kan goed zijn voor diegenen die last hebben van hun rug. Maar voor het voorkomen van rimpels is deze houding funest. Maar liefst 41 procent van de vrouwen slaapt in de foetushouding. En hoe ouder je wordt hoe beter je kunt zien wat voor gevolgen dat kan hebben voor je decolleté: je krijgt namelijk rimpels tussen je borsten! Om deze rimpels te voorkomen, ga op je rug slapen of je draagt ’s nachts een speciale ondersteunende top (nachtbeha).

gezichtsbehandeling

Eerste Consult

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. U zit nergens aan vast: na het gesprek heeft u de keuze met de behandeling te starten. Hier kunt een afspraak maken voor een persoonlijk consult.

Meer info:
Kennismakingsbehandeling