010-4734544 info@mlbeauty.nl
Diverse behandelingen

IPL ontharen

Ongewenste haargroei op bijvoorbeeld de bovenlip, kin en wegen kunnen jouw leven in negatieve manier gaan beheersen. Meestal zijn de haartjes dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks zichtbaar. Maar soms worden deze haren zichtbaar donkerder van kleur en worden deze haren ook stugger.

IPL Intense Pulsed Light

IPL behandeling

Stel je een voor: oksels, bikinilijn, bovenlip en kaaklijn hoef je nooit meer bij te houden. Ontharingsmethoden die slechts tijdelijk effect hebben en steeds herhaald moeten worden: je hebt ze niet meer nodig. Van dit tijdrovende gedoe met scheerapparaten en crèmes ben je voorgoed verlost. En pijnlijke methodes, zoals harsen en elektrolyse, kun je voortaan negeren. Sterker nog: ook van gevoelige ingegroeide haartjes, stoppeltjes, huidirritaties en ontstekingen hoef je geen last meer te hebben.

Langdurige haar reductie 

Het kan vele weken duren voordat een haar weer is terug gegroeid. Hoeveel tijd het precies zal kosten, hangt van diverse factoren af en verschilt onder meer per persoon en per lichaamsdeel en hangt uiteraard af van de methode diepe gebruikt. Als je de haar met wortel en al verwijderd, duurt het natuurlijk langer dan als je hem boven het huidoppervlak afscheert.

Ontharingsmethode met o.a. ipl is zelf gericht op het definitief uitschakelen van haren. Dit gebeurt door het vernietigen van de haarpapil. Een 100% garantie dat er nooit meer een haar zal terug zal groeien biedt dit overigens niet, ook al suggereren sommige advertenties wel eens anders. Wel zijn dergelijke "permanente" methoden geschikt voor het beteken van een aanzienlijke haarreductie over een periode van meerdere jaren. Zeker als je last hebt van ernstige overbeharing kan een dergelijke behandeling dan ook een aantrekkelijke keuze zijn, die soms zelfs door ziektekostenverzekeraars wordt vergoed.

Hoe werkt IPL-ontharing? 

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht.

Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarwortel en omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de cellen zodanig dat geen nieuwe haar kan groeien. Echter, slechts die haren worden vernietigd welke in de actieve groeifase zijn. De overige haren bevinden zich in de rustfase en kunnen daardoor geen licht absorberen. Hierdoor zijn meerdere behandelingen nodig (gemiddeld acht over een langere periode). In sommige gevallen zijn onderhoudsbehandelingen noodzakelijk. Over het algemeen geldt hoe donkerder het haar, hoe effectiever en sneller de behandeling! Sommige delen van het lichaam reageren sneller op de behandeling dan andere. Daarnaast is de werking van hormonen van invloed op de behandeling.

Meer informatie over overbeharing

Wil je meer informatie over de specialistische behandelmethoden bij overbeharing of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op


Persoonlijke-intake

Wil jij ook van je ongewenste haargroei af? Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend (zonder kosten) intakegesprek!

Veelgestelde vragen


Wat voel je tijdens de behandeling? 

De behandeling is vrijwel pijnloos. Op sommige plaatsen van het lichaam is de huid gevoeliger en kan de behandeling iets pijnlijker zijn. 

Hoelang duurt de behandeling? 

Dit is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied. Een bovenlip duurt bijvoorbeeld slechts één minuut, terwijl voor een bikinilijn 15 minuten staat.

Hoe vaak vinden de behandelingen plaats? 

Dit verschilt per te behandelen gebied. Bij het gelaat, eens per vier weken, lichaam eens per zes tot acht weken. 

Kan er sprake zijn van complicaties? 

Er zijn geen ernstige complicaties. De huid kan wel wat rood worden en warm aanvoelen. Soms kan de huid donkerder kleuren. Deze “verschijnselen” zijn altijd van tijdelijke aard.

Waaruit bestaat de voorbereiding? 

Twee weken vóór de behandeling geen zon, zonnebank of zelf bruinende crème. Het pigment in de huid kan het effect van de behandeling nadelig beïnvloeden. Na de behandeling een week geen zon of zonnebank. Gebruik voor het gezicht een sun block of crème met een hoge beschermfactor. Gedurende de behandelperiode of vier weken daarvoor mag het te behandelen gebied niet geharst of geëpileerd worden. Scheren en ontharing crème mag wel. Twee dagen vóór de behandeling moet het gebied zorgvuldig worden geschoren. Tenzij dit anders met je is afgesproken.