Overbeharing

Overbeharing

Overbeharing is een afwijking waarbij te veel en te dikke haren groeien op plaatsen waar normaal geen of slechts dunne haren zitten.

Soorten overbeharing

Er bestaan twee vormen van overbeharing:

  • Hirsutisme. Dit is overmatige haargroei bij vrouwen volgens een mannelijk beharingpatroon. Er groeien dan donkere en stugge haren op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen deze haren ontwikkelen en vrouwen gewoonlijk donshaar hebben. Denk bijvoorbeeld aan beharing in het gezicht, borst, rug, bovenbenen en laag op de buik.
  • Hypertrichose. Je hebt dan een sterkere haargroei in vergelijking met anderen van hetzelfde ras en leeftijd. De haargroei neemt toe op plaatsten die normaal licht behaard zijn.

Overigens bestaat er geen absolute grens tussen normale beharing en overbeharing. Of er sprake is van overbeharing is dus ook een persoonlijke opvatting.


Permanente verwijdering van ongewenste haargroei

Studio Marie-Louise in Schiedam verwijdert ongewenste haargroei permanent. Iedereen met overbeharing kan terecht bij mij als speciaal getrainde huidspecialist. Met de IPL of door elektrische ontharen verwijder ik overtollige lichaamsbeharing voor 80% permanent. Deze behandelingen worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Uw verzekeraar kan u daar meer over vertellen.


IPLontharing

Ik werk in mijn schoonheidssalon met de plasmalite. De laserstralen verwarmen het haarzakje waarna de haarfollikel wordt vernietigd. Doordat deze methode haren in de groeifase verwijdert zijn er altijd meerdere behandelingen nodig voor een goed eindresultaat. IPLontharing heeft wetenschappelijk bewezen blijvend resultaat te leveren.


Elektrisch ontharen

Ook met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.

Ik heb de opleiding voor deze ontharingstechnieken gedaan bij de ANBOS, en sta bij de ANBOS geregistreerd met de specialisatie ‘Ontharings technieken’. Om de drie jaar doe ik de verplichte nascholing.


Passende behandeling bij definitief ontharen

Natuurlijk wordt ook bij definitief ontharen de behandeling geheel afgestemd op jouw situatie. Na een persoonlijke intake adviseer ik je de behandeling die het beste aansluit. Ook geef ik altijd advies voor een goede huidverzorging gedurende de behandelingen.


Boek nu uw behandeling tegen overbeharing

Wil je definitief van uw overbeharing af? Boek dan nu een behandeling in mijn Skin- & Beautystudio. Als huidspecialist ben ik speciaal getraind in permanente ontharing.


VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

Wist je dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoedt? Dit verschilt echter wel per verzekeraar en per polis. Hier lees je daar meer over

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten.
Ja, ik wil graag permanente ontharing