Couperose

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende huidaandoening die meestal gepaard gaat met abnormale roodverkleuring van de wangen en/of neus, soms ook van het voorhoofd en de kin. Het lijkt alsof u continu bloost. Couperose is het gevolg van een abnormale toename of uitzetting van een aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat. Door het voortdurend uitzetten kunnen deze adertjes zich permanent gaan verwijden waardoor de roodheid niet meer verdwijnt.

Couperose komt voor vanaf de leeftijd van 20 jaar. Het komt vaak voor bij mensen die veel buiten werken aangezien de voornaamste factor van het ontstaan van couperose, ultraviolette straling en koude is. Voor een stuk is het ook erfelijk bepaald, de ene heeft al sterkere vaatwanden dan de andere.  Ook roken en overmatig alcoholgebruik werken het ontstaan van couperose in de hand.


Couperose ontsiert het gezicht met zichtbare rode adertjes die zorgen voor de kenmerkende rode vlekken. Soms is dit oppervlakkig en beperkt tot de huid rond de neus en op de wangen maar het kan ook erger zijn en het hele gezicht bedekken. Ik werk met verschillende technieken om couperose te verminderen, te camoufleren of te verwijderen. Als huidspecialist adviseer ik je de behandeling die het beste bij jouw huid past.

Behandelingen tegen couperose

Door erfelijke of externe factoren zoals scherp voedsel, alcohol, medicijnen, koude wind of zon kunnen de kleine haarvaatjes uitzetten en zelfs barsten. De rode adertjes worden dan duidelijk zichtbaar en geven jouw gezicht haar rode kleur. Dit proces is onomkeerbaar maar niet onbehandelbaar. Ik biedt in mijn schoonheidssalon verschillende behandelingen tegen couperose.

IPL behandeling tegen couperose

Een pil behandeling is snel en effectief tegen couperose. De lichtstraal verwijdert de gesprongen haarvaatjes zonder de huid zelf te beschadigen. Het eerste resultaat is direct zichtbaar. Bij de behandeling van couperose met iel zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Je gezicht voelt daarna wat geïrriteerd aan en direct zonlicht moet in de eerste 4 weken vermeden worden.

Naaldtechniek tegen couperose

Oppervlakkige adertjes zoals spinnaevi die rode vlekjes op de huid veroorzaken, kunnen ook worden behandeld via de naaldtechniek. Met een elektrisch signaal wordt elk haarvaatje verwarmd en vervolgens vernietigd. Om het gewenste effect te bereiken zijn meestal een aantal behandelingen nodig.

Meer informatie over huidaandoeningen?

Wilt u meer informatie over mijn specialistische behandelingen bij huidaandoeningen of een huiddiagnose en persoonlijk advies voor jouw huid? Neem dan contact met mij op of loop binnen bij mijn schoonheidssalon.

BOEK JE BEHANDELING TEGEN COUPEROSE

Laat je couperose behandelen. Boek nu een behandeling en als huidspecialiste geef ik je na een intake en huidanalyse een persoonlijk advies voor de beste behandeling voor jouw huid.


Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten.


Ja, ik wil meer informatie


 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews