Striae

  • Kom je maar ‘niet’ van je striae af?

  • Wil je van ‘deze’ striae af?

striaeStriae is ook wel een ander woord voor groeistrepen. Het ontstaat vaak in de puberteit, door veel trainen of door een zwangerschap. Striae is niet ernstig en volkomen normaal. Heel veel mensen, voornamelijk vrouwen, hebben er last van. Het wordt door velen als erg vervelend ervaren.

Striae ontstaat als het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei. Er ontstaan dan strepen, die rood kunnen zijn. Ze zijn enkele centimeters lang, en kan ook ontstaan onder invloed van zwangerschapshormonen.

Striae komt voor op plekken waar de huid het strakst staat. Dit zijn voornamelijk de billen, bovenbenen, buik en borsten. Er zijn maar weinig vrouwen die hier geen last van hebben. De een heeft het erger dan de ander. Naarmate de strepen langer bestaan zal de roodheid ook afnemen. Als je huid bruint door de zon zul je wel zien dat de strepen meer zichtbaar worden. Bij sommige mensen worden de strepen door een gebruinde huid weer minder. Dat is per persoon verschillend.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten. Klik voor het “direct” maken van een afspraak op de button.


Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews