Pigmentvlekken

  • Kom je maar ‘niet’ van je pigmentvlekken af?

  • Wil je van ‘deze’ pigmentvlekken af?

pigmentvlekkenPigmentvlekken zijn onregelmatige, bruine vlekken die op de huid zichtbaar zijn, vaak op de rug van de handen en in het gezicht. We noemen deze vlekken ook wel ouderdomsvlekken, levervlekken of zonnevlekken. De medische term voor deze vlekken is lentigo.

Deze vlekken ontstaan voornamelijk daar waar de huid veel met de zon in aanraking is geweest. Ook speelt de afnemende hormonale activiteit in deze levensfase een rol.

Huidreactie

Pigmentaties kunnen in eerste instantie donkerder kleuren en er kunnen korstjes ontstaan. Dit duurt enkele dagen tot twee weken, maar dit verdwijnt vanzelf. Belangrijk is dat je de huid zoveel mogelijk met rust laat door niet aan de korstjes te krabben en contact met direct zonlicht tot vier weken na de behandeling te vermijden. Een brandiger gevoel kan nog 1 tot 2 dagen aanhouden.

Behandeling

  • 10 – 20 minuten
  • Interval 4 – 6 weken
  • 2 – 3 behandelingen*

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Advies

Vermijd zoveel als mogelijk blootstelling aan uv-stralen (ook geen zonnebank). De uv-stralen kunnen de pigmentvlek donkerder kleuren. Vermijd daarom de zon en gebruik een zonnebrandcrème met spf 30/50.

Nazorg

Het is belangrijk om na de behandeling de huid te koelen. Dit kan met een koelelement of koud kompres uit de koelkast of vriezer met daaromheen een theedoek zodat de huid niet direct in contact komt met het koelelement. Mocht de huid gevoelig blijven, herhaal het koelen dan met elke keer 5 minuten rust, totdat het gevoel is genormaliseerd.

Wilt je meer over deze behandeling weten? Neem dan contact op met ons.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten. Klik voor het “direct” maken van een afspraak op de button.


Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews