Couperose

  • Kom jij maar ‘niet’ van je Couperose af?

  • Wil je van ‘deze’ Couperose af?

CouperoseCouperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij rode vlekken ontstaan. Deze vlekken zijn feitelijk een toegenomen aantal kleine bloedvaatjes die bovendien in omvang zijn toegenomen. Couperose-gevoelige plekken zijn de neus, het voorhoofd en het gebied rond de wangen.

De bloedvaatjes openbaren zich als streepjes of kronkels; het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen. Als deze aandoening hevig is kan het gezicht er zelfs helemaal rood van worden.

Bij wie komt couperose voor?

Couperose treedt vaak op bij mensen van middelbare leeftijd, met name vrouwen. De aanleg is deels erfelijk, en daarbij zijn het vooral mensen met een lichte huid die ermee te maken kunnen krijgen. Ouderen lopen meer risico dan jongeren, en mensen die vaak in de buitenlucht zijn hebben een grotere kans op couperose door de invloed van uv-straling.

Verschijnselen van couperose

De roodheid kan zich intensiveren door het drinken van koffie, thee of alcohol en door het eten van gekruid voedsel.Naast de rode vlekken die zijn ontstaan, kunnen zich ook puistjes openbaren. In uitzonderlijke gevallen kan er een ontsteking van het oogslijmvlies ontstaan, die pijnlijk kan zijn. De huid met couperose kan erg gevoelig zijn. Hij voelt vaak strak aan en is gevoelig voor temperatuurschommelingen.

Mogelijke oorzaken couperose

Allereerst lijkt het erg te maken te hebben met je huidtype. Hiermee doel ik op de dikheid van je huid en hoeveelheid talg. Het lijkt erop dat couperose eerder voorkomt wanneer je een dunne gevoelige huid hebt. Mensen met een lichte droge huid gevoelig voor de zon lopen een groter risico op de ontwikkeling van zowel rosacea als couperose.

Daarbij vergroot je het risico door omgevingsfactoren zoals te veel zonlicht en een te warm en koud klimaat. Vandaar dat je beter stoombaden, sauna’s en direct zonlicht op je gezicht beter kunt vermijden.

Tenslotte zijn er een aantal leefstijlfactoren die invloed uitoefenen op het krijgen van couperose. Met name te veel alcohol consumptie, pittig eten, grote maaltijden en geraffineerde suiker maakt couperose erger. Helemaal wanneer je al in de risicogroep zit kun je dit beter vermijden.

Couperose gaat vaak gepaard met rosacea. Echter, het grote verschil zit dat je bij rosacea ook nog last hebt van acneachtige symptomen en een algemene roodheid. De roodheid van couperose komt door de rode kleine adertjes en lijntjes op de huid. Wanneer deze vernauwen en verbreden is dat erg zichtbaar en heb je een ‘’flush’’. Het belangrijkste bij zowel rosacea als couperose is om de bekende prikkels te vermijden. Daarnaast moet je heel voorzichtig zijn met je huidbehandeling strategie. Kies voor natuurlijke (organische) huidverzorgingsproducten die getest zijn voor een gevoelige huid. Ik heb zelf goede ervaringen met de productlijn van dermaviduals® (probeer eens de sample kit).

Daarnaast onderschat de rol van je voedingspatroon niet. Eet een gezond, gevarieerd vers voedingspatroon om ontstekingen te voorkomen. Je huid zal gezonder zijn wanneer je een gezond voedingspatroon handhaaft.

Tenslotte, gebruik niet te veel make-up en overweeg onze laserbehandeling te doen.

RODE BLOEDVAATJES? 

De hier vertoonde producten zijn alleen bedoeld ter oriëntatie. Het werkstoffen-arsenaal van dermaviduals® biedt nog meer mogelijkheden. Raadpleeg altijd onze dermvidualiste voor een professioneel advies.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten. Klik voor het “direct” maken van een afspraak op de button.


Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews