Bindweefsel bultjes

  • Kom je maar ‘niet’ van je bindweefsel bultjes af?

  • Wil je van ‘deze’ bindweefsel bultjes af?

Bindweefsel bultjesBindweefsel bultjes (lipoom), is niets anders dan een ‘bolletje’ vetweefsel (een soort bindweefsel) wat zich vlak onder de huid bevindt. Deze bultjes kunnen erg verschillen van grootte. Maar meestal zijn ze ongeveer tussen de 0,5 en 3 centimeter groot. Het is een onschuldige zwelling.

Meestal heeft iemand geen klachten van een bindweefsel bultje. Het is een zwelling die bijna nooit pijnlijk is. De zwelling ligt vlak onder de huid. Wanneer de zwelling aangeraakt wordt, voelt deze vast elastisch (rekbaar) aan. Een bindweefsel bultje kun je goed bewegen ten op zichte van de onderliggende weefsellagen (huid en onderliggend weefsel). De vorm van een bindweefsel bultje is meestal vrij rond, een soort ‘bolletje’.

Men kan wel klachten van een bultje gaan ondervinden wanneer deze op een vervelende plek zit. Bijvoorbeeld als een bultje net onder de oksel zit of op het sleutelbeen daar waar je BH-bandje loopt.

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling altijd met een informatief gesprek waarin we de huid allereerst grondig inspecteren en een behandeladvies opstellen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten. Klik voor het “direct” maken van een afspraak op de button.


 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews