010-4734544 info@mlbeauty.nl
Diverse behandelingen

Huidoneffenheden

Bultjes en andere oneffenheden

Bijna iedereen heeft last van een vorm van huidoneffenheid. De bekendste vormen zijn ouderdomswratten, steelwratten, gerstekorrels en dermasotis papulosa nigra. Dermasotis Papulosa Nigra zijn kleine bruine tot zwarte vormseltjes die vooral voorkomen bij mensen met een donkere huid. Huidoneffenheden komen ongevraagd en komen meestal voor in het gezicht, hals, decolleté, oksels en onder de borsten. Mensen ervaren dit soort huidoneffenheden vaak als lelijk en belasting. Heb je er ook last van en wil je hier iets aan laten doen? Studio Marie-Louise Schiedam kan deze huidoneffenheden zeer eenvoudig en snel voor je verwijderen.

Hoe ontstaan huidoneffenden?

Het is vaak niet bekend hoe bepaalde huidoneffenheden ontstaan. Met name over het ontstaan van steelwratjes en ouderdomswratten tast men nog in het duister. Genetische aanleg, leeftijd, hormonen, schuring van kleding, overgewicht, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kunnen een rol kunnen spelen bij het ontstaan van steelwratjes.

Meer informatie

Steelwratjes oftewel fibromen of skin tags, zijn zachte goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steetje of bobbeltje

Ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar).

Gerstekorrels (milia) zijn gele witte ingekapselde talgbultjes gevuld met keratine.

Steelwratjes

Steelwratjes zijn goedaardige huidaanhangsels die ook wel fibromen worden genoemd. Deze komen meestal voor in de hals en in lichaamsplooien zoals de oksels en liezen. Er zijn verschillende vormen van steekwratjes, namelijk plat of gesteeld, licht of donker van kleur. Dermatosis Papulosa Nigra: steelwratjes in het gelaat bij donkere huidtypes.

Ouderdomswratjes

Deze goedaardige wratachtige plekjes worden ook wel verruca seborhoica genoemd. Meestal is er sprake van verheven plekjes die geel-bruin, grijs of donderbruin/zwart van kleur zijn. een exacte oorzaak voor het ontstaan van de ouderdomswratjes is niet bekend, echter kan veelvoudig blootstelling aan de zon leiden tot het ontstaan van deze huidoneffenheden. De voorkeurslocaties zijn dan ook zonbeschenen delen, zoals het gezicht en het decolleté.

Gerstekorrel

Gerstekorrels zijn witte bultjes onder de huid, die lijken op puistjes. die huidoneffenheden worden ook wel millic genoemd. Door een opeenhoping van dode huidcellen en talg ontstaan er verharde propjes onder de huid die niet uitgedrukt kunnen zoals een puistje. Gerstekorrels ontstaan in het gebied rondom de ogen.

Persoonlijke intake

In de schoonheidssalon in Schiedam werk ik als gespecialiseerd en ervaren schoonheidsspecialist. Ik kan je precies dié behandeling/verzorging adviseren en geven, die je nodig hebt. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van de conditie van je huid, of er eventuele huidproblemen zijn en je persoonlijke wensen. Je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten. Hier kun je een afspraak maken.

Boek je behandeling tegen huidoneffenheden

Laat je huidoneffenheden behandelen. Boek dan nu een behandeling en als huidspecialiste geef ik je na een intake en huidanalyse een persoonlijk advies voor de beste behandeling voor je huid.

Ja, behandel mij