010-4734544 info@mlbeauty.nl
Diverse behandelingen

Elektrisch ontharen

Bij Studio Marie-Louise in Schiedam mét het vakdiploma Elektrisch Ontharen en Ontharingstechnieken kun je terecht voor het verwijderen van ongewenste haargroei. Heb je last van overbeharing, laat je dan behandelen. Je overbeharing kan op twee manieren verwijderd worden: door elektrische ontharing of met IPL. Is het je eerste keer? Ik zal je door het gehele proces begeleiden zodat je je op je gemak voelt. Ik maak gebruik van bepaalde apparatuur waardoor het geschikt is om elke soort huid en haartype te behandelen.

Specialist in elektrisch ontharen!

Wat is elektrisch ontharen? 

Elektrisch ontharen ofwel elektrische epilatie is een vorm van definitief ontharen met behulp van elektrische pulsen (stroom) van een laag niveau. De stroom vernietigt de bloedtoevoer aan de haarwortel en daarbij het haarzakje. Het bestaande haar valt uit en wordt direct door de huidtherapeut verwijderd met een pincet. Dit proces wordt haar voor haar herhaald.  

Deze ontharingsmethode wordt gezien als een tijdrovende behandeling omdat de haren één voor één definitief worden verwijderd. De gemiddelde behandeltijd loopt uiteen van een aantal maanden tot enkele jaren in geval er een groot gebied behandeld moet worden. Hoe vaker je een behandeling ondergaat, hoe langer de tijd tussen de behandelingen is. Jouw huid heeft tijd nodig om optimaal te kunnen herstellen. 

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Tijdens het elektrisch ontharen behandel ik met precisie iedere haar één voor één. Er wordt een kleine, dunne naald in het haarzakje gestoken. Vervolgens wordt er gedurende enkele seconden een elektrische puls van laag niveau gegeven waardoor de haar loslaat. Door deze elektrische puls wordt ook het haarzakje voor altijd vernietigd. De bestaande haar valt uit en het proces wordt haar voor haar herhaald. Gezien het een redelijk tijdrovende behandeling is, wordt deze behandeling vaak op wat kleinere huidoppervlaktes uitgevoerd. Denk aan de grote van de huidoppervlakte van bijvoorbeeld het gezicht of bij de genitaliën. Indien elektrisch epileren pijnlijk is, dan wordt de huid plaatselijk verdoofd.

Meer informatie over de behandeling

Wil je meer informatie over de specialistische behandelmethode of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Afhankelijk van de zorgverzekering wordt elektrisch epileren voor het verwijderen van overbeharing in het gezicht (deels)vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg jouw verzekering voor de voorwaarden.

Persoonlijke-intake

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Wil je jouw lichte haartjes in het gezicht voor eens en altijd aanpakken? Dan is elektrisch epileren misschien iets voor jou!. Als je interesse hebt in een behandeling, nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend (zonder kosten) intakegesprek! Tijdens dit gesprek kan beoordeeld worden welke behandeling voor jou geschikt is.

Veelgestelde vragen over elektrisch ontharen


Hoe snel zie ik effect? 

Het resultaat wordt pas na verloop van tijd bereikt. Dit heeft met name te maken met de groeicyclus waarin de haren zich bevinden tijdens de behandeling. Alleen wanneer de haren zich bevinden in de actieve groeicyclus is het mogelijk om de haar te vernietigen. Ik kan de groeicyclus niet veranderen en daarom zal de behandeling een aantal keren moeten worden herhaald. 

Is elektrisch ontharen pijnlijk? 

Elektrisch ontharen is een vorm van ontharen die als pijnlijk wordt ervaren. De kracht en duur van de elektrische puls zijn in het begin laag en nemen geleidelijk toe tot het haar er zo makkelijk mogelijk uit komt. Dit kan ongemakkelijk of zelfs pijnlijk aanvoelen.

Is elektrisch ontharen veilig? 

Als specialist met het vakdiploma Elektrisch Ontharen werk ik enkel met apparaten die het veiligheidskeurmerk CE en FDA bezitten.  

Hoe lang duurt een behandeling? 

Een sessie duurt gemiddeld 15-45 minuten, afhankelijk van de huidoppervlakte en het aantal haren die zich in de groeifase bevinden en behandeld kunnen worden. Naarmate het aantal behandelingen vordert en de haargroei afneemt, worden de sessies minder frequent en duren ze minder lang. Het totaal benodigde aantal en de lengte van iedere behandeling varieert per persoon. 

Komen de haren nooit meer terug? 

Na elke sessie worden de haren die in de groeifase zitten permanent verwijderd. Je hebt 100% zekerheid dat er nooit meer een haar zal terug groeien uit het haarzakje dat met elektrische epilatie behandeld is.  

Kun je ook een ingegroeide haar behandelen? 

Elektrische epilatie is juist een doeltreffende behandeling tegen ingegroeide haren.  

Vanaf welke leeftijd kun je je elektrisch laten ontharen bij Studio Marie-Louise? 

Indien je te jong bent is het lichaam nog niet klaar met het aanmaken van haartjes. Medisch gezien mag je je elektrisch laten ontharen zodra je uitgegroeid bent en de verwachte lichaamslengte hebt bereikt en/of je een regelmatige menstruatiecyclus hebt. Over het algemeen kun je behandeld worden indien je 18 jaar of ouder bent.