DMS technologie

DMS® = DERMA MEMBRAAN STRUCTUUR

DMS® crème is een doorbraak in de cosmetologie: een crème met derma membrane structuur. De conventionele O/W of W/O crème stopt overmatig transepidermis vochtverlies door het occlusief effect. Maar het blokkeert dan tevens de respiratie van de huid. Dit leidt tot vermindering van de beschermingsfunctie van de zuurmantel en vertraging van de rijping van de hoornlaag. Het herstellen van de huidbarrière, het feitelijke doel, wordt daardoor niet gerealiseerd. DMS crème vormt door zijn derma membrane structuur een doorlaatbare of ademende barrière voor de huid. Het bevordert het herstellen van de huid. DMS crème heeft zelfs tot 72 uur na het stoppen met het gebruik nog een hydraterende werking.

DE HUID-IDENTIEKE STRUCTUUR VAN DMS CRÈME

(Deze foto’s zijn gemaakt met een electronen microscoop)

DMS (structuren1)

Structuur van DMS® crème.

Door de huidbarrière identieke schubbenstructuur, sluit de DMS crème de huid niet af. Het bevordert de rijping van de hoorncellen. Dit resulteert in het vormen van een sterkere huidbarrière.

DMS (structuren3)

Structuur van de huidbarrière.

De schubbenstructuur van de huidbarrière reguleert het transepidermische vochtverlies, Tegelijkertijd sluit het de huid af tegen de schadelijke elementen van buiten.

DMS (structuren2)

De druppelvormige structuur van de conventionele O/W (olie in water) crème vormt een ondoorlaatbare film op de huid. De werkstoffen kunnen niet in de huid doordringen. Het vermindert de werking van de zuurmantel en verhindert het herstel van de huid.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN DMS CRÈME EN EEN CONVENTIONELE CRÈME

In een conventionele crème, worden de vetten (of lipiden) uit zaden (b.v. shea boter), uit aardolie (b.v. minerale oliën) en uit de wolvetten van schapen (b.v. lanoline) gebruikt. Deze vetten zijn niet ‘natuurlijk’ voor onze huid. Maar ze kunnen het huidoppervlak tijdelijk bedekken en het verdampen van vocht uit de huid vertragen. Met andere woorden, ze misleiden de huid, zodat deze denkt dat de huidbarrière normaal functioneert. De huid legt vervolgens de huid-eigen barrière-herstelprocessen stil. De lekkende barrière is er echter nog steeds. Zodra deze de huidoppervlak niet meer bedekt, komen de huidproblemen (b.v. roodheid, gevoeligheid) ten gevolg van een lekkende huidbarrière weer terug.
DMS crème is een crème met huididentiek membraan structuur en samenstelling. Met andere worden, is de DMS crème een fysiologisch verantwoorde crème. Wanneer deze crème op het huidoppervlak aangebracht worden, vormen ze niet gewoon een ‘film’ op de huid, zoals niet-fysiologische crème b.v. vaseline. In plaats daarvan, dringen deze fysiologische crème door in het stratum corneum.
Vervolgens worden ze opgenomen door de levende epidermale cellen om de nieuwe lamellaire membranen (huidbarrière) te vormen. De lekkende huidbarrière wordt op deze manier gerepareerd en versterkt. Huidproblemen ten gevolg van de lekkende huidbarrière kunnen daardoor worden geholpen. Een studie van de DMS crème heeft bewezen dat, zelfs 3 dagen na het stoppen met het gebruik van de crème, de huid nog gehydrateerd is.

HYPOALLERGEEN DOOR ZIJN HUIDIDENTIEKE STOFFEN

Alleen de huididentieke lipiden, zoals triglycerides, cholesterol, fosfolipiden, vrij vetzuur, squalenen en ceramides, worden gebruikt in dermaviduals® DMS crème. Er worden geen allergenen, zoals parfum en conserveringsmiddelen gebruikt. Bovendien, zijn de DMS crèmes vrij van emulgatoren, kleurstoffen,en silliconen.

HOOGWAARDIGE PRODUCTEN DOOR DE GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE

De huidbarrière structuur van DMS crèmes wordt gerealiseerd met behulp van zuivere hoogwaardige ingrediënten, door een innovatieve en gepatenteerde technologie. Door dermaviduals geavanceerde productieproces, is er geen warmte meer voor nodig, zoals bij een gangbaar productieproces. Daardoor zijn alle waardevolle stoffen in de ingrediënten zeer goed bewaard gebleven.

GEEN EMULGATOREN = GEEN WASHOUT EFFECT, GEEN DROGE HUID

Door het innovatieve productieproces, zijn er geen emulgatoren nodig in de DMS crème, zoals bij conventionele crèmes. De emulgatoren in een conventionele crème kunnen zich met de huidlipiden samenbinden. De huidlipiden kunnen bij de dagelijks reiniging daardoor gemakkelijk van de huid worden weggespoeld (wash-out effect). Een droge huid is het gevolg hiervan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews