Carrier’s systemen

Slider_3

ONZE CARRIER’S SYSTEMEN: LIPOSOOM & NANOPARTIKEL

Een liposoom is een kunstmatig gesynthetiseerd onzichtbaar bolletje. De dubbel gelaagde wand van de bolletjes is identiek met de huidbarrière. De dubbel gelaagde wand bestaat uit een dubbele laag moleculen van fosfolipiden. Deze compositie en structuur is identiek met die van de huidbarrière membraan en celmembraan. Daardoor kan een liposoom makkelijk samensmelten met de dubbele laag fosfolipiden in de huidbarrière. Deze fusie vergemakkelijkt het doordringen van de huidverzorgingswerkstoffen in de huid. De belangrijke voordelen van het gebruik van liposoom in de huidverzorgingsproducten zijn:

1. De huidverzorgingswerkstoffen worden makkelijk opgenomen door de huid.
2. De werking van de werkstoffen worden versterkt en verminderen het risico van huidirritatie. Een laag gedoseerde werkstof, die ingekapseld is in een liposoom, kan dezelfde werking leveren als een hoog gedoseerde werkstof. Een goed voorbeeld hiervan is Vitamine C.
3. Een hoog gedoseerde vitamine C kan irritatie in de huid veroorzaken. Een in de liposoom gekapselde Vitamine C heeft een lage dosering, maar dezelfde werking als de hoog gedoseerde Vitamine C en zonder de huid te irriteren.De gevoelige (onstabiele) werkstoffen kunnen gestabiliseerd worden door deze in liposomen in te kapselen.
4. Liposomen kunnen de ingekapselde werkstoffen in de huid afgeven met een gereguleerde afgifte, dus een langdurige werking.
5. Verhoogd de werking van andere niet in liposomen ingekapselde werkstoffen als deze na de liposomen op de huid aangebracht zijn.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Studio Marie-Louise
Average rating:  
 0 reviews