Bindweefsel bultjes (lipoom)

Bindweefsel bultjes (lipoom)

Een bindweefsel bultje, of lippom,  is niets anders dan een ‘bolletje’ vetweefsel (een soort bindweefsel) wat zich vlak onder de huid bevindt. Bindweefsel bultjes kunnen erg verschillen van grootte. Maar meestal zijn ze ongeveer tussen de 0,5 en 3 centimeter groot. Het is een onschuldige zwelling.

Klachten

Meestal heeft iemand geen klachten van een bindweefsel bultje. Het is een zwelling die bijna nooit pijnlijk is. De zwelling ligt vlak onder de huid. Wanneer de zwelling aangeraakt wordt, voelt deze vast elastisch (rekbaar) aan. Een bindweefsel bultje kun je goed bewegen ten op zichte van de onderliggende weefsellagen (huid en onderliggend weefsel). De vorm van een bindweefsel bultje is meestal vrij rond, een soort ‘bolletje’.

Men kan wel klachten van een bultje gaan ondervinden wanneer deze op een vervelende plek zit. Bijvoorbeeld als een bultje net onder de oksel zit of op het sleutelbeen daar waar je BH-bandje loopt.

Gratis Consult

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling van bindweefsel bultjes altijd met een gratis consult waarin we de huid eerst goed bekijken voordat we overgaan tot behandeling. Hier kunt een afspraak maken voor een gratis consult

Vergoeding zorgverzekeraar

Wist u dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoedt? Dit verschilt per verzekeraar en per polis. Wij checken vooraf vrijblijvend of uw verzekering uw behandeling vergoedt. Hier leest u daar meer over