010-4734544 info@mlbeauty.nl
Diverse behandelingen

Cryotherapie

Cryotherapie in Schiedam

Diverse goedaardige kleine huidoneffenheden (zoals steekwratjes, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken) zijnen principe onschuldig, maar vaak wel hinderlijk en ontsierend. Door middel van de Cryopen, een behandeling met stikstof, kunnen deze plekjes op een heel mooie, precieze wn vrijwel pijnloze manier behandeld worden.

Cryotherapie oftewel Cryopen pas ik meestal toe bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals pigmentvlekken die ontstaan door de zon, ouderdomswratten, gewone vatten zoals voet- en hand vratten en xanthelasma c.q cholesterol-opeenhoping rond de ogen. deze huidaandoeningen bevries is uiterst precies met een stikstofpen. de behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Binnen twee weken schilfert het korstje af.

Meer weten?
Te verwachten resultaat na de behandeling

Het resultaat van de CryoPen is per persoon en indicatie verschillend. Het doel van de Cryopen is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen.

Na de CryoPen behandeling

 • Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood
 • De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur
 • Er ontstaat een korstje
 • Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt
 • Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, gladde, nieuwe huid over. De huid geneest zonder littekenvorming.

Gemiddeld aantal behandelingen

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kan ik goedaardige huidtumoren meestal in één tot drie behandelingen verwijderen. Er is sprake van snel resultaat, maar sommige goedaardige huidtumoren hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.

Nazorg en adviezen

 • Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt een nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen.
 • Smeer korstjes eventueel in met een nabehandelingcreme.
 • Voorkom heet douchen, baden, gebruik maken van de sauna, stoombehandelingen of voorkom zwemmen gedurende de eerste 48 uur.
 • Niet harsen, epileren of plukken tijdens de Cryopen behandelkuur.
 • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik zonnebescherming met een hoog UV beschermingsfactor Spf 30-50 gedurende minimaal twee weken na de behandeling.
 • Probeer niet te roken. roken vertaagd namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
 • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met producten die de huid beschermen en kalmeren zonder de poriën te verstoppen.

Informatief gesprek

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, start ik de behandeling altijd eerst met een informatief gesprek waarin ik de huid allereerst grondig inspecteer en een behandeladvies geef. je zit nergens aan vast: na het gesprek heb je de keuze met de behandeling te starten.

Voor en na behandeling

Overzicht van de verrichte behandelingen met de CryoPen.

Maak nu een afspraak voor een consult