Anti-aging behandelingen zinloos of zinvol?

Anti-aging behandelingen zinloos of zinvol?

Gezichtsbehandeling Schiedam

Anti-aging behandelingen zinloos of zinvol? Een jong, strak, glad en rimpelvrij gezicht willen we allemaal wel. Helaas verouderen we en veroudert de huid mee. Het gevolg is een slapper wordende huid met (meer of minder) rimpels. Een jong gezicht bestaat van binnen uit een goed en stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper, wat rimpels tot gevolg heeft. Rimpels zijn zowat de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering, hoofdzakelijk in het gezicht.

Verschillende soorten rimpels

Er zijn twee verschillende soort rimpels te onderscheiden:

  • Uitdrukkingsrimpels, die voorkomen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, op de lijn tussen neus en kin (marionetlijnen) en langs de lipranden, en
  • Vouwen die het gevolg zijn van huidverslapping, verlies aan veerkracht en stevigheid van de huid. Die leiden tot minder zuivere gezichtscontouren, wallen onder de ogen, de zogenaamde hangwangen en een dubbele kin.

Valt er iets te doen aan rimpels en verslapte huid?
Hoewel een rimpel nooit volledig kan worden uitgewist, kunnen met de juiste behandelingen en verzorgingsproducten bepaalde mechanismen worden vertraagd en andere worden voorkomen.

Je kunt natuurlijk kiezen voor injectables, botox en fillers, bij de cosmetisch arts. Of, ingrijpender, naar de plastisch chirurg gaan voor een esthetische ingreep.

Dergelijke ingrepen kunnen echter nooit een goede verzorging en voeding van de huid vervangen. Een anti-aging behandeling, aangevuld met de juiste verzorgingsproducten thuis, doet wonderen voor je huid. In een anti-aging behandeling ligt de nadruk op het behandelen van rimpels, plaatselijk verslapte en de rijpere huid. Door de combinatie van de juiste (bindweefsel-)massagegrepen en specifieke producten als ampullen en speciale maskers, zal de huid maximaal worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen.

Gezichtsbehandeling Schiedam, Anti-aging behandelingen zinloos of zinvol?

Specifieke anti-aging behandelingen

Een stapje verder gaan de gezichtsbehandelingen waarbij specifieke apparatuur wordt gebruikt om de huidveroudering aan te pakken. Met BDR (Beauty Defect Repair), microdermabrasie, de dermaroller, de DermaShaper, DermaOXY, CryoSpray of Aquabrasie kunnen verslapte huid en rimpels goed worden aangepakt. Vaak worden dergelijke behandelingen in kuurverband uitgevoerd voor een optimaal resultaat. Oriënteer je eens op de mogelijkheden en ga een rimpelloze(r) toekomst tegemoet!

Meer info:
Kenninsmakingsbehandeling
Treadwell